Kiropraktik

Kiropraktik er en behandlingsform, som optimerer dyretsbiomekanik, præstation, velvære og kropsfunktioner. Rygsøjlenundersøges for hæmninger i bevægeligheden som vi kalderlåsninger. Låsningerne løsnes ved hjælp af blide justeringer med hånd/fingre. Låsninger hæmmer ud over kroppens bevægelighedogså nervesystemet, så dyret bliver smertepåvirket i større ellermindre grad, reflekserne kan blive langsommere, organfunktionerkan blive hæmmet og hormonsystemet kan blive påvirket. Kiropraktik bliver derfor også brugt i behandlingen af infertilitethos mennesker i USA med stor succes.

Når et led har været låst, bliver bindevæv, ledkapsel og musklerogså stive. Det kræver derfor flere behandlinger at opnå normal bevægelighed igen og det kan være en god idé at kombinere med massage og/eller akupunktur. Kroppen vil altid have et svagt sted, hvor den har været blokeret. Man skal derfor påregne sig lidtvedligehold selv efter kroppen har fået fuld funktion igen. Det erderfor godt at lade dyret undersøge og behandle med mellemrum af f.eks et halvt eller et helt år, så den ikke udvikler problemet i fuldtomfang igen.
Når dyret har spændinger omkring rygsøjlen løsner jeg disse med en activator. Med hurtige, lette tryk kan den få spændinger løsnet op i muskulaturen. 

Den største succes ved kiropraktisk behandling fås når vi kan finde og fjerne årsagen til låsningerne. Det kan f. eks være en dårlig tilpassetsadel, haltheder, tandsmerter/spidser, fals/traumer, forkert træning m m. Det er derfor af stor betydning at evaluere hesten for halthederinden behandlingen påbegyndes. Hvis hesten er halt er det vigtigt, at både haltheden behandles i pågældende ben samt at ryggen løsnes, så hesten ikke bliver skæv/stiv efterfølgende. Jeg mener dog den almindelige livsudfoldelse også kan sætte sig som låsninger ligesomnogle er medfødt

Man må gøre sig klart, at topatleters præstationer bliver påvirket af selv små ”ligtorne” og vores brug af hestene i dressur/spring/military synliggør de små skavanker. Jeg synes det er en stor udfordring og tilfredsstillelse at finde de små ”ligtorne” og få en bedre atlet ud af detbagefter.

Kontakt informationer

Dyrlæge Eva Løber

Granslevbyvej 27A
8870 Langå
Tlf.: 3056 5876 (kl. 8-9)
eva.loeber@gmail.com